02 февруари 2017

Фусили с наденица и чери доматчета

Винаги е удоволствие да се използват качествени продукти, без значение за какво и в каква сфера. Затова и аз бях приятно изненадана от предложението да сготвя с продукт на Барила в комбинация със соев сос Кикоман, които получих като подарък!
Дойдоха ми няколко идеи, всички от които реализирах във вкусни порции! Мой верен изпитател и оценител,  разбира се е синът ми 😋 и като голям любител на спагетите и пастата, остана мноооого доволен 🙌🙌🙌 Оставихме малко и на тати, да опита все пак .... А с вас ще споделя една от тези идеи, която най-много ни допадна 😉



Дадените количества на продуктите са за една порция. 
Време за приготвяне - не повече от 15 минути.


100гр фусили Барила
100гр прясна наденица
1 стрък зелен лук
¼ тиквичка
½ зелена чушка
½ червена чушка
1 скилидка счукан чесън
3сл соев сос Кикоман
¼ чл сол
¼ чл захар
4 бр чери доматчета


На наденицата се правят няколко напречни прореза и се слага в загрята фурна да се изчепе.  
Пастата се сварява  до готовност според указанията на опаковката, отцежда се в гевгир и се изплаква със студена вода.



В загрятото олио се запържват за 3-4 минутки чесъна, нарязаните на ивички лук и чушки, и тиквичките на тънки четвъртинки. След това се добавят нарязаната на колелца наденица, пастата и подправките.


Разбъркват се и след 2-3 минутки са готови. Прехвърлят се в подходяща дълбока чиния, добавят се разполовените чери доматчета.


Изказвам благодарности на Петър Енчев, който се свърза с мен, за да се включа в това
 вкусно предизвикателство 😊😊😊

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар