29 октомври 2016

Печени картофени пръчици

Мога смело да потвърдя факта, че НЕ само вредните пържени картофи са вкусни! Приготвените по този начин пръчици ще ви се усладят така много, че ще  поискате на следващия ден отново да си ги приготвите / както напоследък става у дома :)))) /!
Получават се сочни отвътре и хрупкави отвън - перфектни!



И така, ето и рецептата:
Обелвате около килограм картофи и нарязвате на пръчици. Бланширате във вряла подсолена вода за 1-2 минути, изваждате ги с решетъчна лъжица и прехвърляте върху кърпа да се отцедят по-хубаво - слагам кърпата върху поднос за по-удобно. Изчаквате да изстинат, сипвате ги върху хартия или сух съд и ги поръсвате и разбърквате със смесените предварително царевично брашно и царевично нишесте в съотношение 3:2. Може да добавите още малко сол и млян чер пипер. 



Загрявате фурната на 200С. В голямата тава на самата фурна постилате пекарска хартия и прехвърляте картофените пръчици. Поръсвате с 4-5 сл олио и ги разбърквате хубаво с ръце, след което ги разпределяте да са на един ред. Слагате тавата на първото ниво във фурната и ги печете около 30-40 минути или докато добият загар. Ако ползвате вентилатор, темтеретурата е 180С.


След това ги изваждате с решетъчна лъжица и ги поднасяте като гарнитура или за мезе към студена бира :)))))



Адаптирано от тук


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Чудни картофки, Маги! Ще ги пробвам някой път.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Илианка, сигурна съм че ще ви допаднат!
      Прегръдки и хубава и спокойна неделя :)

      Изтриване
  2. И аз ще трябва да ги пробвам, наподобяват ми картофки по селски, изглеждат много вкусно, Маги! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина наподобяват картофи по селски, но понеже са нарязани на пръчици са хрупкави. Аз лично ги предпочитам препечени да хрупкат повече :)
      Поздрави, Маги :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...