20 октомври 2016

Пица - земел

Бързо съчинена закуска / следобедна /, в която вложих наличните продукти в къщи - затова и сложих това име :)  Приготвя се изключително бързо, с такава скорост се и изяжда :))))))



Питки - земелки се разполовяват, подреждат се в тавичка с вънната част на долу. Разрязаната част се намазва с краве масло/маргарин. Върху всяка половина се слага по 1сл доматен сос/доматено пюре или кетчуп в крайна сметка. Отгоре се подреждат парченца колбас - кренвирш, салам, шунка..., покриват се с тънки парчета моцарела и се поръсват с любимите подправки за пица.


За улеснение съм си приготвила моя подправка, съставена  от: по 2сл - риган, мащерка, целина, червен пипер, майорана, кориандър; по 1сл от босилек, чубрица; по 1/2чл от чесън гранули, сух розмарин на прах, млян чер пипер. Сложила съм я в бурканче с дупки и с нея поръсвам пиците, които правя.


Запичам пиците - земелки в загрята фурна, поставени на горната скара, на грил функция при 200С докато леко се зачервят. 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...