20 октомври 2016

Пица - земел

Бързо съчинена закуска / следобедна /, в която вложих наличните продукти в къщи - затова и сложих това име :)  Приготвя се изключително бързо, с такава скорост се и изяжда :))))))



Питки - земелки се разполовяват, подреждат се в тавичка с вънната част на долу. Разрязаната част се намазва с краве масло/маргарин. Върху всяка половина се слага по 1сл доматен сос/доматено пюре или кетчуп в крайна сметка. Отгоре се подреждат парченца колбас - кренвирш, салам, шунка..., покриват се с тънки парчета моцарела и се поръсват с любимите подправки за пица.


За улеснение съм си приготвила моя подправка, съставена  от: по 2сл - риган, мащерка, целина, червен пипер, майорана, кориандър; по 1сл от босилек, чубрица; по 1/2чл от чесън гранули, сух розмарин на прах, млян чер пипер. Сложила съм я в бурканче с дупки и с нея поръсвам пиците, които правя.


Запичам пиците - земелки в загрята фурна, поставени на горната скара, на грил функция при 200С докато леко се зачервят. 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Невероятно апетитно изглежда, Маги! А пък е толкова лесно!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Зори, хубавото на тази закуска е импровизацията - слагаш каквото имаш в хладилника :))))
      Прегръдки от мен :)

      Изтриване
  2. Много готини и за децата любими! Поздрави, Маги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно детето ми беше причината да направя за първи път тази закуска :)
      Благодаря ти :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...