07 февруари 2016

Тост с яйце и кашкавал

Тези сандвичи са доста засищащи, могат да се приготвят по всяко време - за закуска, обяд или вечеря! Лично на нас тримата ни стигнаха  на всеки по един :)))



Продукти за 3 сандвича:

3 филии хляб
1/2чч настърган кашкавал/ моцарела, чедър/ - аз добавих и 1/2чл пармезан
1/2 малка глава лук, нарязан на тънки ивички/изпозлвах червен/
1-2 клонки нярязан на ситно магданоз
2 твърдо сварени яйца
краве масло
сол




В купа смесете настърганият кашквал, лука и магданоза.
Намажете филиите с масло от двете страни и леко ги запечете на сух тиган.
В тава за печене постелете пекарска хартия или алуминиево фолио, поставете филиите върху него.
Подредете нарязаните на кръгчета яйца върху тях и ги поръсете с малко сол и млян чер пипер.
Отгоре им разпределете разномерно кашкавалената смес.
Поставете в загрята на 200С фурна и ги запечете за около 3-5 минути докато се стопи кашкавала.


Поднесете ги веднага, докато са топли.
Може да ги нарежете на парчета, и да сервирате към тях купичка с любимата ви разядка или сос.

Адаптирано от тук 

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...