16 януари 2016

Тиганици

Изваждам от архива тефтера,  в който преди много, много време съм си записвала сполучливи рецепти .... Приятно е когато си припомням тези позабравени вкусотийки :)

Тиганиците са една бърза за приготвяне закуска, стига да сте се снабдили с продуктите. Всъщност, получават се по-плътни бухтички със сирене, а комбинацията с пудра захар или сладко дават много хубав вкус!


Необходими са ви: 1чч настъргано/натрошено на дребно сирене, 4 яйца, 1чч брашно
олио за пържене, пудра захар за поръсване

Сиренето се намачква с дървена лъжица докато се получи гладка смес. При непрекъснато разбъркване, към нея се прибавят последователно жълтъците /един по един/, на части брашното и разбитите на твърд сняг белтъци.


От получената смес се сипва по една супена лъжица в тиган със сгорещеното олио. 



Тиганиците се пържат от двете страни до златисто, отцеждат се от мазнината върху кухненска хартия. Поднасят се поръсени с пудра захар, мед или сладко. 
На мен ми се получиха 15 броя, но това зависи от големината им.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...