20 февруари 2016

Солени охлювчета

Тестените закуски са чудесни, особенно когато са приготвени у дома. Вече има в блога рецепта за тесто, което е идеално точно за тях. 




Необходими продукти:

Тесто - 600-700гр, по възможност домашно приготвено
За плънката:
1 яйце
100гр сирене
100гр кашкавал
100гр шунка
3-4 стръка пресен магданоз

Магданоза се нарязва на ситно, останалите продукти се настъргват на едро ренде и се смесват в купа. Добавя се яйцето и всичко се обърква добре.


Тестото се разточва във формата на правоъгълник. Дебелината на блата е около 5мм. Намазва се с олио и отгоре равномерно се разстила плънката. Завива се на руло от към дългата страна. С нож се нарязва на парчета широки около 1см. Подреждат се в тава, постлана с пекарска хартия.


Охлювчетата се пекат в загрята фурна на 180С на средната скара за 30 минути, от които първите 15 са без вентилатор, след това се пуска. Изваждат се и се покриват с памучна кърпа за 10 минутки. Още топли се хапват с чаша айрян :)))


Кутията за торта се оказа идеална за съхранението им, което в същност беше за кратко :))))



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...