25 август 2015

12 печени чушки

Когато запазвах файла с рецептата, Уиндоус ми предложи заглавието "12 печени чушки" /първият израз в текста/. Оставям засега така името на тази рецепта, която всъщност е нещо като мусака. Ако ми хрумне някое друго, ще го сменя :))))) 
В къщи единодушно бе одобрено - има си от всичко в него!


Продуктите:

12 печени чушки
150гр кашкавал/моцарела

за плънката:
200гр кайма
3сл ориз
½ глава лук
1 морков
2сл сушени зеленчуци Биосет
3 стръка магданоз
сол
1/3кл чубрица
2сл олио

за заливката:
3 яйца
70-80мл течна готварска сметана



Ситно нарязания лук и морков се задушават с олиото, добавя се каймата и малко вода. Разбърква се докато тя се раздроби. Прибавя се ориза, чаша вода, сушените зеленчуци, чубрицата и се посолява. Готви се докато ориза набъбне – около 10 минути, плънката трябва да остане без течност.


Чушките се обелват и почистват от дръжките и семките. Във всяка една се слага парче кашкавал.


В намаслена тава с размери 23х20см се подреждат половината чушки, върху рях се разпределя плънката, отгоре се слагат останалите чушки. Заливат се с разбитите яйца и сметана.


Ястието се слага в студена фурна и се пече на 180С с вентилатор на средната скара на фурната. Готово е след 40 минути или докато се зачерви. Консумира се топло!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...