12 юли 2015

Заек с розмарин

Вкусно и диетично е заешкото месо, а ако е и домашно - още по-добре :))))) Предпочитам да слагам подправки, за да се получат ароматни порции. И задължително сосче, за да си топна с домашна питка! А гарнитурата е каквато ви хареса :)



1 заек около 1,5 кг - използвах домашен и е половин с това тегло

Паста за потапяне на порциите:
3сл брашно+1сл галета
2сл червен пипер
1сл къри
1/2чл чубрица
1/2чл чесън на гранули
1сл сол
вода



чер пипер зърна
морков
стебло целина
около 400мл вода


соев сос
4сл олио
клончета розмарин

Месото се нарязва на порции. Всяка се потапя в приготвената кашичка от подправки и се поставя в тава. В съда от кашичката се налива водата и хубаво се разклаща, а след това се излива между порциите. Слагат се нарязаните на едро морков и стъблата целина, зърната чер пипер и клонките розмарин. 



Поръсва се със соевия сос и олиото. Месото се пече под фолио на 200С за около 2 часа.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...