25 юли 2015

Лятна пърженица

Това е рецепта която знам от една стара готварска книга. Хубавото и е че обединява два любими аламинута - пържени картофи и бъркани яйца :)))) Може да си добавите  бекон  или друг месен продукт - избора е ваш, но и в този си вид си е вкусно лятно ястие!


1. Обелвате три малки или два средно големи картофа, нарязвате на кубчета /като за мусака/ и запържвате до златисто в 3-4 лъжици мазнина /използвах олио/. Тук е момента да сложите месната добавка, предварително нарязана.


2. Както са в тигана върху тях чуквате две яйца и леко разбърквате, за да останат по възможност на едри парчета. Посолявате. 


3. Изсипвате в чиния с голяма решетъчна лъжица без да разбърквате, поръсвате с подправки - черен пипер, шарена сол /синът ми така го харесва/, нарязан на ситно магданоз. Поднасяте със салата от сочен червен домат :)


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

7 коментара:

  1. Много вкусно, Маги!
    И бързо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Илианка, идеално е точно за този сезон!

      Изтриване
  2. Моите адмирации за прекрасната ,аламинутна и вкусна(съдейки по състава)рецепта!
    Поздрави,Маги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миленче, името малко звучи страшно, но става много приятно и не тежко за стомаха ястие!
      Хубави почивни дни от мен!

      Изтриване
    2. Привет
      Изглезда вусно, искам да пробвам, обане не ми стана ясно картофите предварително сварени ли са или са сурови?

      Изтриване
    3. Здравей, картофите се изпържват както са нарязани сурови на кубчета. Вкусни са, надявам се да ви харесат!
      Поздрави, Маги

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...