25 януари 2015

Салата Айсберг

Свежа салатка, с която може да разнообразите менюто си през зимата, тъй като повечето от нас наблягаме на туршиите. Рецептата съм я публикувала още  през март 2009 в кулинарен сайт - Веселият готвач, и няма  как да не я споделя и тук /леко преработена/, в авторския ми блог :)


  • 1 бр. салата Айсберг
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 малка краставица
  • 2 домата
  • 160 г филе риба тон от консерва
  • 2 твърдо сварени яйца
  • маслини без костилки
  • сол
  • салатен зехтин 
  • лимонов сок или балсамов оцет

Зеленчуците се измиват и отцеждат.
В купа салатата се нарязва на дебели ивици,  лукът, краставицата, доматите и яйцата се нарязват на парчета. Филето от риба тон се разделя на малки късчета.
По желание се добавя нарязан на ситно пресен магданоз.
Прибавят се маслините и всички продукти се смесват внимателно.
Салатата се разпределя в чиниите за сервиране, овкусява се с подправките.
Продуктите може да се редят направо в чиниите, вместо да се смесват и объркват.
Получават около 3-4 порции.



С моите простички и лесни рецепти явно съм спечелила доста почитатели на блога. Такава е и целта ми - да дам идеи на домакините, как с обикновени продукти може да се приготвят прекрасни ястия :)

Успяла съм да привлека вниманието и на една чаровна дама, журналистка в местния ни  вестник "Янтра днес" - Весела Кънчева, която написа чудесна  статия за мен!

Благодаря лично на нея, на редакцията на медията
 в която работи, за вниманието, което ми оказаха!




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...