13 януари 2015

Тиквено брауни



2 чч брашно
1 чч кафява /или бяла/ кристална захар
2 чл/1 оп. от 10гр/ бакпулвер
½ чл сода бикарбонат
1 чл канела
¼ чл джинджифил на прах
2 ванилии

2 яйца
½ чл стопено масло
5 сл препълнени заквасена сметана
1 чч сварена тиква /пюре/
¼ чч вода

½ чч счукани орехови ядки
50 гр натурален шоколад/кувертюр
50 гр бял шоколад/кувертюр

Смесват се сухите съставки. Яйцата се разбиват и смесват с маслото, сметаната и водата. Към тях с разбъркване се добавят сухите съставки.
Тиквата се сварява с малко вода докато омекне и се намачква да стане на пюре. Прибавя се към тестото и всичко се разбива с миксер, за да стане гладка сместа.





Тава с размери 30x20см се застила с пекарска хартия, леко се намаслява, и в нея се изсипва сместа. Поръсва се със счуканите орехи и се пече на 150 – 160С на средната скара на фурната приблизително 40 минути. Проверява се с клечка за готовност. След като се охлади, блата се нарязва на малки квадратчета.


Шоколадите се стопяват в отделни съдове. На тънка струя се поливат блокчетата първо с натуралния, после като изстине и с белия шоколад. Оставя се да се охлади за да стегне украсата.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Маги, взимам си няколко кубчета, защото едно просто няма да ми стигне:)))) великолепно е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай Кате, вземи си, има за всички :)
      Прегръдки от мен и спокойна вечер!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...