04 октомври 2014

Добруджанки

Рецептата за тази вкусна тестена закуска, беше много споменавана в една кулинарна група във Фейсбук, записах си я от Светлана Борисова. Много бързо се приготвят, не е необходимо да се замесва тестото от предния ден,  стават мекички и вкусни :) Предполагам че всеки, който е приготвил питките, е добавил и нещо от себе си, затова оставям на вас възможността за промяна на продуктите. 


Като базова рецепта ще ви споделя тази, която ползвах:

около 2чч брашно
1чч натрошено сирене
1чч кисело мляко
1чл сода бикарбонат
50гр краве масло

От продуктите / без маслото /омесих меко тесто. Оформих на топки - от дозата ми излязоха 14 броя. Подредих ги на разстояние в тава, постлана с пекарска хартия.


С пръст направих вдлъбнатинка по средата, в която сложих парченце краве масло. Пекох в умерена фурна на средната скара до зачервяване.


Към тестото може да  добавите настърган кашкавал и подправки по избор.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...