Ароматни и вкусни, какво повече да обяснявам за тези пържолки :) Подходящи са за приготвяне през всеки сезон, разликата е само в гарнитурата!
Продукти:
около 1 кг
свинско контра филе
Марината:
3 сл горчица
3 сл кетчуп
3 сл соев сос
½ кл чесън на
гранули
½ кл розмарин,
стрит, сух
1 чл захар
млян чер пипер
на вкус
Филето се
нарязва на парчета с дебелина 1см, които се начукват леко и се посоляват.
Подреждат се в тава и се намазват от двете страни с маринатата.
Оставят се поне
за час в хладилник, за да се овкусят. Преди да се сложи във фурната, в тавата се налива
чаша вода, поръсва се с 2-3 сл олио. Покрива се с фолио и се пече в загрята
фурна на 200С за 2 часа, след което фолиото се маха, пържолките се обръщат и се
допичат открити докато почервенеят.
Поднасят се с подходяща гарнитура.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма нужда от обяснения, само ми прати по куриер може, бърза доставка по възможност!:) Супер апетитни са, и аз какво да пиша повече!:) Прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеКате, много обичам ястие, които се готвят сами - нужна е само малко подготовка и мятам във фурната :) Стават невероятно вкусни, а и ти остава време за друго.... Викам куриера веднага :)))))
ИзтриванеПрегръдки и слънчева неделя :)