04 юли 2014

Печени свински пържолки

Ароматни и вкусни, какво повече да обяснявам за тези пържолки :) Подходящи са за приготвяне през всеки сезон, разликата е само в гарнитурата! 



Продукти:
около 1 кг свинско контра филе

Марината:
3 сл горчица
3 сл кетчуп
3 сл соев сос
½ кл чесън на гранули
½ кл розмарин, стрит, сух
1 чл захар
млян чер пипер на вкус

Филето се нарязва на парчета с дебелина 1см, които се начукват леко и се посоляват. Подреждат се в тава и се намазват от двете страни с маринатата.


Оставят се поне за час в хладилник, за да се овкусят. Преди да се сложи във фурната, в тавата се налива чаша вода, поръсва се с 2-3 сл олио. Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 200С за 2 часа, след което фолиото се маха, пържолките се обръщат и се допичат открити докато почервенеят.



Поднасят се с подходяща гарнитура.





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...