21 юни 2014

Пърленки със сирене

С голямо желание започнах да замесвам тестото, от което бях решила да направя пърленки. Още помня вкуса на последните, които ядох като бях на морски ресторант миналото лято :) Търсих рецепти в интернет и за база използвах тази. Вие също може да си адаптирате рецептата според вашите вкусове, но задължително ги запечете с кашкавал - страхотни са и да се хапват самостоятелно. А ако случайно ви останат и на другия ден, стават чудесен блат за сандвич, или за домашен дюнер /ако са по-големи и тънки/ :)))


За тестото:
500 гр брашно
7 гр /1 пакетче / суха мая
1 чл сол
1/2 чл захар
1/2 чл чесън гранули
риган, мащерка, млян чер пипер
100 гр  натрошено сирене
400 мл хладка вода

кашкавал
шарена сол


Замесих меко тесто, прехвърлих го в найлонова торбичка. Няма по-вкусно нещо от прясно изпечен домашен хляб, затова и сложих тестото в хладилника - беше следобед и имаше време до вечерята.


Около час преди да подредя трапезата, извадих тестото от хладилника и разделих на малко топки. Всяка една разточих на тънко и направих леки нарези.



Опекох пърленките от двете страни на загрят и намазан със зехтин грил тиган. Веднага след изваждането, намазах всяка една с няколко капки зехтин от едната страна.


След като опекох всички пърленки, поръсих ги с настъргания кашкавал и поръсих със шарена сол /може да използвате сухи подправки по ваш вкус/. 


Запекох ги в парти грил, докато се зачервят и ги хапнахме още топли!


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. И аз правя,но не мога да ги докарам като в Трявна.Там са божествени.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се съмявам че са такива, правят ги майстор пекари :) Но и тези са хубави :)
      Приятна вечер от мен :)

      Изтриване
    2. zdraveite as iskam da popitam koga se slaga sileneto?

      Изтриване
    3. Привет, сиренето се слага в тестото, замесва се с останалите продукти:)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...