С голямо желание започнах да замесвам
тестото, от което бях решила да направя пърленки. Още помня вкуса на
последните, които ядох като бях на морски ресторант миналото лято :) Търсих
рецепти в интернет и за база използвах тази. Вие също може да си адаптирате рецептата според вашите вкусове,
но задължително ги запечете с кашкавал - страхотни са и да се хапват
самостоятелно. А ако случайно ви останат и на другия ден, стават чудесен блат
за сандвич, или за домашен дюнер /ако са по-големи и тънки/ :)))
За тестото:
500 гр брашно
7 гр /1 пакетче / суха мая
1 чл сол
1/2 чл захар
1/2 чл чесън гранули
риган, мащерка, млян чер пипер
100 гр натрошено сирене
400 мл хладка вода
кашкавал
шарена сол
Замесих меко тесто, прехвърлих го в
найлонова торбичка. Няма по-вкусно нещо от прясно изпечен домашен хляб, затова
и сложих тестото в хладилника - беше следобед и имаше време до вечерята.
Около час преди да подредя трапезата,
извадих тестото от хладилника и разделих на малко топки. Всяка една разточих на
тънко и направих леки нарези.
Опекох пърленките от двете страни на
загрят и намазан със зехтин грил тиган. Веднага след изваждането, намазах всяка
една с няколко капки зехтин от едната страна.
След като опекох всички пърленки, поръсих
ги с настъргания кашкавал и поръсих със шарена сол /може да използвате сухи
подправки по ваш вкус/.
Запекох ги в парти грил, докато се
зачервят и ги хапнахме още топли!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
И аз правя,но не мога да ги докарам като в Трявна.Там са божествени.
ОтговорИзтриванеНе се съмявам че са такива, правят ги майстор пекари :) Но и тези са хубави :)
ИзтриванеПриятна вечер от мен :)
zdraveite as iskam da popitam koga se slaga sileneto?
ИзтриванеПривет, сиренето се слага в тестото, замесва се с останалите продукти:)
Изтриване