24 април 2014

Панирано свинско месо със сос

Още една рецепта за любителите на свинско месо. Соса го направих като допълнение, но може и без него.


500гр свинско месо /използвах джолан/
1 глава лук
1 морков

За панировката:
3 яйца
6сл брашно+6сл галета
2сл соев сос
2сл горчица
2чл червен пипер
по щипка чер пипер и босилек
малко сол
100мл бульон от свареното месо

За соса:
4сл брашно + 1чл червен пипер
4сл олио
2 скилидки чесън
200мл доматен сос
1л бульон от свареното месо


Месото се сварява с обелените и цели лук, морков и малко сол, за около 2 часа. Обезкостява се и се накъсва на малки парчета.


Потапят се хубаво в панировката, изпържват се в сгорещена мазнина и се отцеждат върху листа кухненска ролка.


Приготвя се соса: Брашното, пипера и чесъна се запържват в олиото при непрекъснато бъркане. Добавят се доматения сок, пасираните лук и морков / от варенето на месото/. Соса се разрежда постепенно с топлия бульон. Ако е останала панировка се добавя също. Разбърква се от време на време. Сосът се оставя на огъня докато кипне.



В порционна дълбока чиния се сипва от соса, върху него се поставят няколко броя от панираните хапки. Като гарнитура може да се добавят варени картофи. Украсява се с клончета зелена подправка. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...