29 декември 2013

Заек с горчица

Тази лесна за изпълнение рецепта може да приготвите за ваш хубав повод. Подходяща е за всеки сезон, само гарнитурата ще се различава :) Заешкото месо е диетично, доближава се до пилешкото, но няма същия вкус. Така овкусено ще ви допадне със сигурност, затова не пропускайте и шпиковането!



Измивате месото, нарязано на порции,  и поставяте в тава. Посолявате със сол, соев / Уни / сос, червен пипер, 5-6сл горчица, чубрица и 3-4сл олио. Натривате ги добре с ръце, за да се разпределят подправките равномерно.

Правите около 10-12 прореза с остър нож, в тях слагате по една обелена скилидка чесън.

В тавата наливате 2-3 чаши вода, добавяте и 5-6 зърна чер пипер и няколко листенца девисил. Покривате с фолио и печете на 200С около 2 -  2 1/5 часа, до готовност.



Отделно пригответе сос Бешамел / или Фрикасе /  и сервирайте със задушени зеленчуци за гарнитура.  


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...