Тази торта направих за деветия рожден ден на моят син, който беше на осми декември. Но така и не и измислих име, затова сложих заглавие само Торта. Лесна и вкусна! Използвах готови блатове, но ако си имате любима рецепта за тях, си ги направете сами /аз нямах време/.
Рецептата за крема намерих в интернет и е на Лабрекс от БГ Мама - великолепен е и за консумация, поднесен в купичка с ядки и плодове!
Продукти:
400гр готови блатове за торта - 3 броя, какаови
сладко от боровинки
захарен сироп - 1чч вода, 3сл захар
За крем Лабрекс - разбиват се с миксер:
400гр заквасена сметана
1 опаковка сметанов крем без варене /Оле на Д-р Йоткер/
125гр /1 пакетче/ крема сирене
1чч пудра захар
За глазурата:
400гр тъмен шоколад или кувертюр
200мл течна сладкарска сметана
60гр краве масло
счукани/рязани сурови ядки микс /бразилски орех, лешник, кашу, бадем/
И започва сглобяването: Поставяте първия блат в чинията или подноса за сервиране, поръсвате го с няколко лъжици от захарния сироп и после с боровинковото сладко.
Намазвате с крема, след това слагате втория блат, повтаряте процедурата и захлупвате с третия блат. Сиропирате го и поръсвате със сладкото.
Приготвяне на Ганаш глазурата: кипвате сметаната, добавяте начупения шоколад и щом се разтвори снемате съда от огъня. Добавяте кравето масло и разбърквате добре. Оставете да се охлади, като бъркате глазурата, за да не хване коричка.
Намазвате с нея тортата от всички страни и поръсвате с счуканите ядки.
Това е, да ви е сладко и да имате много поводи, за да я приготвяте!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Прекрасна тортичка, Маги! И колкото е сладка и богата, толкова и детството на детенцето да е изобилно на емоции. Да ви е жив и здрав!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни и хубава вечер!
Благодаря Гери, прегръдки от мен!
ИзтриванеЧестит празник на детенце! Живо и здраво да е! Тортата е много вкусна, Маги! Поздрави и весели празници!
ОтговорИзтриванеСърдечни благодарности и на теб, весели празници! Бъдете здрави и щастливи през новата година: )
Изтриване