1 пакет фини кори 500 гр.
250гр сирене /може извара да се ползва/
250гр сирене /може извара да се ползва/
5 яйца
400мл газирана вода /обикновена вода или лимонада/
100мл олио
по желание 3-4сл захар за поръсване
В намаслена тава се слагат 2 кори една до друга, като леко се намачкват, отгоре още две. Отгоре се натрошава малко сирене и се поръсва с 2 сл олио, после пак се слагат кори по същия начин и така се редуват, като се завършва с кори. Нарязва се на едри квадрати и се залива със смесените разбити яйца и вода.
Поръсва се с малко олио и се пече в загрята фурна на 180С до зачервяване.
След като се извади от фурната се напръсква с малко вода и по желание може да се поръси със захар. Покрива се с кърпа и след около 20 минути е готова за консумиране.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, фантастична е тази баничка, страшно много я обичам, и то точно в тази комбинация със захар отгоре. Добре, че ме подсети, ще взема да си направя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Става много пухкава като се нареждат така корите, а и захарта много и отива, благодаря ти Ели :)))
ОтговорИзтриванеМаги, мила, поредния шедьовър! Толкова обичам баница, а тези дни и се наслаждавам само виртуално :) Прегръдки и хубав ден!
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотийка!Много апетитно предложение!
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Баницата е чудесна ,Маги .... и аз така я обичам със захар отгоре :) !! Поздрави и лек следобед !
ОтговорИзтриванеВаси:супер,както обичам баничка..Утре мисля да я направя :))
ОтговорИзтриванеБраво, Маги!
ОтговорИзтриванеОтмъквам половината за закуска утре сутрин:-)
Изглежда чудно!
Габи, Мира, Ивана, Васи, Мъхче, много сте мили :)))) Сега ме заразихте и аз тази сутрин я правих :))))
ОтговорИзтриванеМного вкусна стана,но без захарта...
ОтговорИзтриванеПоздрави,Мария!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Мария, наистина не всеки я обича със захар, но в къщи свикнаха, и ако не сложа ме критикуват :)))
ОтговорИзтриванеБихте ли ми казали как точно се намачкват корите?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, корите не се редят една върху друга гладки и изпънати. Смачквате ги с шепа все едно смачквате лист хартия - по този начин баницата става пухкава. На пласт слагам по 4 или 3 кори една до друга. Опитайте и споделете резултата.
ОтговорИзтриванеПриятен ден от мен :)
Здравейте и честит Никулден!
ИзтриванеБлагодаря ви за бързия отговор, скоро ще споделя.
Аз също правя тази баница,но корите ги нагъвам като плисе.Резултатът е същият,но искам малко да разнообразя моя начин на приготвяне.
Хубав ден и поздрави!
Ками
Здравейте!
ИзтриванеДнес направих баницата с намачкани кори и така се получи много добре. Стана висока,пухкава и разбира се много вкусна.
Поздрави,
Камелия
Здравей Ками, радвам се че ви е харесала моята рецепта, и благодаря за споделения резултат - той е важен за мен!
ИзтриванеПоздрави и хубави зимни празници от мен,
Маги :)