30 ноември 2011

Баница със сирене


1 пакет фини кори 500 гр.
250гр сирене /може извара да се ползва/
5 яйца
400мл газирана вода /обикновена вода или лимонада/
100мл олио
по желание 3-4сл захар за поръсване 

В намаслена тава се слагат 2 кори една до друга, като леко се намачкват, отгоре още две. Отгоре се натрошава малко сирене и се поръсва с 2 сл олио, после пак се слагат кори по същия начин и така се редуват, като се завършва с кори. Нарязва се на едри квадрати и се залива със смесените разбити яйца и вода. 


Поръсва се с малко олио и се пече в загрята фурна на 180С до зачервяване. 



След като се извади от фурната се напръсква с малко вода и по желание може да се поръси със захар. Покрива се с кърпа и след около 20 минути е готова за консумиране.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

16 коментара:

  1. Маги, фантастична е тази баничка, страшно много я обичам, и то точно в тази комбинация със захар отгоре. Добре, че ме подсети, ще взема да си направя.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Става много пухкава като се нареждат така корите, а и захарта много и отива, благодаря ти Ели :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Маги, мила, поредния шедьовър! Толкова обичам баница, а тези дни и се наслаждавам само виртуално :) Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Голяма вкусотийка!Много апетитно предложение!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Баницата е чудесна ,Маги .... и аз така я обичам със захар отгоре :) !! Поздрави и лек следобед !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/12/11 10:54

    Васи:супер,както обичам баничка..Утре мисля да я направя :))

    ОтговорИзтриване
  7. Браво, Маги!
    Отмъквам половината за закуска утре сутрин:-)
    Изглежда чудно!

    ОтговорИзтриване
  8. Габи, Мира, Ивана, Васи, Мъхче, много сте мили :)))) Сега ме заразихте и аз тази сутрин я правих :))))

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/11/12 18:31

    Много вкусна стана,но без захарта...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/11/12 19:43

    Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря Мария, наистина не всеки я обича със захар, но в къщи свикнаха, и ако не сложа ме критикуват :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/12/17 22:46

    Бихте ли ми казали как точно се намачкват корите?

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте, корите не се редят една върху друга гладки и изпънати. Смачквате ги с шепа все едно смачквате лист хартия - по този начин баницата става пухкава. На пласт слагам по 4 или 3 кори една до друга. Опитайте и споделете резултата.
    Приятен ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/12/17 11:45

      Здравейте и честит Никулден!
      Благодаря ви за бързия отговор, скоро ще споделя.
      Аз също правя тази баница,но корите ги нагъвам като плисе.Резултатът е същият,но искам малко да разнообразя моя начин на приготвяне.
      Хубав ден и поздрави!
      Ками

      Изтриване
    2. Анонимен14/12/17 21:38

      Здравейте!
      Днес направих баницата с намачкани кори и така се получи много добре. Стана висока,пухкава и разбира се много вкусна.
      Поздрави,
      Камелия

      Изтриване
    3. Здравей Ками, радвам се че ви е харесала моята рецепта, и благодаря за споделения резултат - той е важен за мен!
      Поздрави и хубави зимни празници от мен,
      Маги :)

      Изтриване