22 ноември 2011

Супа топчета

Наскоро една виртуална приятелка ми поиска рецепта за супа топчета, написах и я, но осъзнах че на тази така популярна супа, не съм публикувала рецептата тук. Сега вече ще я споделя :)))


Необходимите продукти:
500 г кайма, овкусена по желание / аз лично само чубрица и млян чер пипер слагам /
1 глава лук, 1 морков
 1 настърган домат / или 1кч доматен сок /
1 малка чушка / по желание /, 1 яйце
шепа фиде / може да се замени с 2сл ориз /
магданоз, чубрица, млян чер пипер
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
Във вряща вода се поставят внимателно оваляните в брашно топчета, големи колкото череша /докато чакате да заври водата си ги правите и подреждате в широка чиния/. Добавят се нарязаните на малки кубчета морков и лук.


Супата се посолява на вкус, поръсва се с две щипки чубрица  и се оставя да ври на тих огън. Добавя се доматения сок и нарязаната на ситно чушка. След около 15 мин. се добавя фидето/ориза/. Ако има нужда се долива вода. Сваля се от котлона когато всичко е сварено, и след 10-15 минути се  застройва с разбито с 1кл оцет  яйце.  Поръсва се със ситно нарязан пресен магданоз.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...