09 юли 2011

Мусака с пиле

В къщи не сме големи фенове на бялото пилешко месо, затова като остане го използвам за приготвянето на някакво ястие. Така е и в този случай, само добавих малко сварени зеленчуци. 



Продукти:
300гр сварено пилешко бяло месо
1 сварен морков
500гр сварени картофи
2 печени чушки
2 настъргани домата
1 глава лук
2 яйца
1чч кисело мляко


В намаслена тава  с размери 30 х 20см се нареждат последователно нарязаните картофи, морков, чушки, месо, лук и леко се посоляват.



 Изсипват се доматите и се поръсва с малко млян чер пипер.



 Залива се с разбитите яйца с млякото и се поръсва със щипка -две чубрица и 2-3сл олио. 


Мусаката се пече в умерена фурна до зачервяване.



Забележка: Ястието може да се запече 15-20 минути преди да се сложи яйчено-млечната заливка.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. И ние не сме много по сухото пилешко филе,но ти си го преработила много успешно и адски вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Елексир, панирано също става вкусно но отнема време, а така е по-мързеливо :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта,сега тъкмо я приготвям.Благодаря ви за идеята. Любка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря за хубавите думи, да ви е сладко :)

      Пожелавам ви приятен и слънчев уикенд, Маги

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...