В къщи не сме големи фенове на бялото пилешко месо, затова като остане го използвам за приготвянето на някакво ястие. Така е и в този случай, само добавих малко сварени зеленчуци.
Продукти:
300гр сварено пилешко бяло месо
1 сварен морков
500гр сварени картофи
2 печени чушки
2 настъргани домата
1 глава лук
2 яйца
1чч кисело мляко
В намаслена тава с размери 30 х 20см се нареждат последователно нарязаните картофи, морков, чушки, месо, лук и леко се посоляват.
Изсипват се доматите и се поръсва с малко млян чер пипер.
Залива се с разбитите яйца с млякото и се поръсва със щипка -две чубрица и 2-3сл олио.
Мусаката се пече в умерена фурна до зачервяване.
Забележка: Ястието може да се запече 15-20 минути преди да се сложи яйчено-млечната заливка.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
И ние не сме много по сухото пилешко филе,но ти си го преработила много успешно и адски вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Елексир, панирано също става вкусно но отнема време, а така е по-мързеливо :)))))
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта,сега тъкмо я приготвям.Благодаря ви за идеята. Любка
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря за хубавите думи, да ви е сладко :)
ИзтриванеПожелавам ви приятен и слънчев уикенд, Маги
Здравейте! Съвсем дилетантски да попитам - удачно ли ще е според Вас, в заливката киселото мляко да се замени със заквасена сметана?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не мисля че ще има голяма разлика, дори заливката ще стане по-плътна. Споделете резултата, ако я приготвяте със заквасена сметана :)
Изтриване