20 февруари 2011

Зимна супа от дебърцини

От чудене с какво да направя супа, която да е по-различна от традиционните, прескочих до магазина и ми харесаха дебърцини. Може да използвате и друг колбас, изборът е ваш! Добавих и още продукти, за да е по-богата и интересна на вкус, и се получи в крайна сметка :)



Продукти:
2 дебърцини, 3 глави кромид лук, 1 морков, 100мл доматен сок
2сл ориз, олио, сол, 2-3 листа суха целина, щипка чубрица
2 твърдо сварени яйца


Приготвяне:

Лукът и морковът се нарязват на едро и се слагат в тенджера с вряща вода. Като омекнат се добавят доматения сок, подправките и ориза. Дебърцините се нарязват на кръгчета и по-късно също се слагат в тенджерата. След около 15 минути супата се сваля от котлона и се прибавят нарязаните на малки кубчета яйца. 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...