11 януари 2011

Зеленчукова яхния с гъби

Тази яхния я съчиних в навечерието на 31 декември - постно преди голяма новогодишна трапеза. Както бързо я приготвих, така и бързо свърши :))) Ще я споделя и с вас:



Зеленчуците, които използвах са каквито имах в момента: 2 глави лук, 1 морков, около 100гр. грах, 1 чушка, 4-5 бланширани гъби/имах във фризера такива - горска печурка/,
300мл доматен сок. 
А останалите са - 1кч ориз, 1сл червен пипер, чубрица, целина, магданоз, сол, олио, 2сл брашно, 1 зеленчуков бульон.

Лукът се нарязва на едро, а морковът се настъргва на едро ренде. Задушават се с малко олио и доматения сок за около 15 минути. прехвърлят се дълбока тава и към тях се добавят останалите продукти, като предварително брашното се размива с вода. Долива се разстворения в 1/2л гореща вода бульон, разбърква се и се запича в загрята фурна на 180С до готовност.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...