12 февруари 2010

Телешки кюфтенца с грах и картофи



Продукти:
500гр овкусена по желание телешка кайма
2 картофа
500гр консервиран грах
1 глава лук
1 морков
2 домата или 1ч консерва
2-3сл брашно
сол, 2чл червен пипер
чубрица, целина


Начин на приготвяне:

От каймата се приготвят кюфтенца с големината на голям орех, нареждат се в тава, налива се малко вода и се пекат до готовност. Нарязаните лук и морков се задушават в малко мазнина и вода. След като омекнат се добавят червения пипер, настъргания домат и се доливат около 3-4 чаши вода. После се прибавят нарязаните на кубчета картофи и подправките, а след това и граха. Брашното се размива с малко вода и се изсипва с разбъркване. Към вече готовото ястие се прибавят кюфтенцата, без много да се бъркат, защото телешката кайма е по-ронлива. Поръсва се с нарязан магданоз.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар