21 януари 2010

Италианска "сватбена" супа - Мinestra maritata



Рецептата за супата намерих в блога на Танита, много вкусна и различна от тези, които досега съм приготвяла. Когато я готвих спазвах всичко много точно / по принцип все променям нещо/. Долях само повече вода, защото ми се стори че ориза е много. А сега  ето я и нея:


Продукти:

За топчетата:

* 250 г телешка кайма

* 2 с.л. галета
* 1 бр. яйце
* по 1/2 ч.л. риган, босилек, сол и черен пипер
За супата:
* 2 с.л. зехтин
* 2 бр. моркови
* 1 глава лук
* 3 скилидки чесън
* 2 ч.ч. спанак
* 2 с.л. нарязан на ситно пресен босилек
* 5 ч.ч. вода или пилешки или телешки бульон
* 1/2 ч.ч. ориз
* сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Всички продукти за топчетата се омесват добре и се оформят малки топчета. В голяма тенджера се изсипват зехтина, лука и морковите, нарязани на ситно. Прибавят се няколко лъжици вода и се задушава на слаб огън, около 10 минути или докато омекнат зеленчуците. Слага се накълцаните скилидки чесън и се задушава за още 1-2 минути. Долива се водата (бульона) и се оставя да заври. Прибавят се топчетата и ориза. Вари се около 15 минути. Добавят се нарязаният на ивици спанак и босилекът и се вари още 3-4 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...