20 януари 2010

Панирани яйца

Получава се интересно предястие. Имам рецептата отдавна записана в тефтера ми, но чак сега я загледах и реших да приготвя. Плънката ми беше в повече и малко излезе, и е добре панировката май да е двойна, че моята малко се разпадна. Иначе съпругът ми много ги хареса!



Продукти:
7 бр. яйца, 150 г галета
50 г кашкавал, 150 мл растително масло
1 бр. зелена салата, 4-5 бр. репички /или китайско зеле и домат/
сол, черен пипер, магданоз

Пет от яйцата се сваряват твърдо, разрязват се по дължината на половинките и се изважда жълтъкът. Кашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с жълтъците от двете несварени яйца, ситно нарязан магданоз и 1/2 от претритите сварени жълтъци, черен пипер и сол. С получената смес се напълват белтъците.




Слепват се два по два, панират се леко в разбитите белтъци на 2 бр. яйца, овалват се в галета и се пържат до златисто. Поднасят се върху зелената салата, украсена с репички, подправена със сол, растително масло и оцет, поръсена с останалата част от претритите жълтъци на твърдо сварените яйца.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар