Печеното пиле е класика в кулинарията, но понякога си правя промени - леки добавки. Като започнах да приготвям тази вечеря, нямах идея че ще завърша ястието по този начин! В крайна сметка се получи вкусно пиленце със сос и печен лук 😋И към него си паснаха идеално пресни летни зеленчуци - крехко зеле и сладък домашен домат 😍
И така, напоследък си купувам пилешки бутчета вместо цяло пиле, което после да разфасовам. В случая се снабдих с 4 броя, само разделих на по три парчета - не обичам огромните порции. Подредих ги в тава, и ги овкусих с подправки: 3-4сл универсална подправка каквато харесвате, 3-4 сл червен сладък пипер (ако обичате люто може да добавите и лют), 1 чл куркума, няколко лъжици соев сос и поръсих с олио. Налях 1 чаша топла вода, сложих няколко листенца пресни девисил и магданоз. Пекох за 1 час и 30 минути под алуминиево фолио.
В купа нарязах на ивици 1 голяма глава кромид лук, поръсих с червен пипер и олио и обърках добре.
След като махнах фолиото, разпределих върху порциите пилешко месо лука, върнах във фурната за още десетина минути без да покривам с фолио.
И както по-горе предложих - идеална компания на ястието е салатка от пресни зеленчуци 🍅🌿🍆
Да ви е вкусно и сладко 🍴🍺🍷
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар