11 октомври 2015

Запечен с мащерка и зехтин камембер

Лидъл знае как да изненада своите приятели и клиенти! Такова приятно писмо имах от тях, и среща с очарователна дама с кошница-подарък за мен, пълна с вкусни продукти от техния магазин!



И предизвикателтвото беше на лице - камембер! Френско сирене, което до сега не бях опитвала, но което със сигурност ще изпробвам и в комбинация с други продукти :))))


И така, отварям кутийката със сирето и отстранявам найлоновата опаковка, постявям го в керамичен съд, с предварително сложена пекарска хартия на дъното му. Правя няколко прореза с остър нож от горната му страна, и в тях слагам наколко обелени скилидки чесън. Поръсвам със зехтин, мащерка и млян чер пипер.



Слагам в студена фурна, тъй като съда е керамичен. Пека на 180С с вентилатор, докато се запече леко.


Поднесям с филийки препечен многозърнест хляб  - идеална комбинация се получава!
И разбира се, има и вино...

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...