13 май 2015

Пролетни кюфтенца

Зелените листни зеленчуци са отново на пролетната ни трапеза! През този любим за мен сезон, много обичам да си приготвям баници със зелениши, супи, яхнийки.... но дойде време да "внедря" основният продукт в друго ястие. И така ми хрумна да го направя с кайма на кюфтенца :)))) Подправките подсилват аромата им, а ако се сервират с лъжица кисело мляко стават ... мммм ... неустоими!



500 гр кайма смес
300 гр лопуш/спанак/коприва
1 яйце
1 глава лук
200 гр галета
1 чл чубрица
млян чер пипер
магданоз, джоджен – по 2 стръка
олио за пържене


  • Лопуша се измива, почиства от жилките и се нарязва.
  • Задушава се за 5 минути с 1 сл олио и  половин чаша вода.
  • След като се охлади се смесва с каймата, яйцето, нарязаните на ситно лук, магданоз и листата джоджен.

  • Добавят се чубрицата, пипера и галетата, всичко се омесва хубаво. Ако сместа е по-рядка се добавят допълнително галета.
  • Кюфтетата се изпържват в сгорещеното олио и се отцеждат върху салфетка.


 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар