06 август 2014

Варен ориз в Крок-Пот


Много удобен начин да си приготвите ориз за гарнитура или салата. Беше ми любопитно дали ще мога да го сваря в уреда, разрових се в интернет и ми попадна рецептата на Илианка. Много хубава и сполучлива, но аз промених малко количествата и времето.


1 купа дългозърнест ориз = 365гр
2 купи вода
1 чл сол
3 сл олио/зехтин
  


Намаслих стените на Крок-Пот и сложих всички продукти, разбърках ги да се смесят. Включих уреда на II степен за 1,30 часа. 
Съотношението ориз/вода е 1:2, така че може да промените само количеството на продуктите.

Използвах дългозърнест ориз и за приготвянето му ми отне повече време и вода. Затова е хубаво да поглеждате какви ги върши Крок-Пота като мине 1 час – разбъркайте и ако е нужно добавете още гореща вода. Може да увеличите или съкратите времето на готвене – всичко зависи от това какъв сорт ориз ползвате. Не съм готвила кафяв, но съм чела че му е нужно повече време. На обикновения бял бисерен е нужно по-малко време – внимавайте да не стане на каша!




И накрая – намерете му подходяща компания – зеленчуци, гъбки или месо J Може да го ползвате и като заготовка за мляко с ориз.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...