23 август 2014

Печени гъбки - печурки

Тази рецепта е много популярна в нашето меню :) Вкусните гъбки са перфектна гарнитура и идеална украса към порция с печени меса. Може да се хапват и самостоятелно като предястие. Хубавата част от приготвянето им е че става бързо, пробвайте и ще се убедите :)))))



Продукти:
печурки, кашкавал, краве масло, чубрица и млян чер пипер

Гъбите се измиват и почистват от  пънчетата. Подреждат се в тава с отвора на горе  и се посоляват. Във всяка гугла се слагат по парче кашкавал и върху него – краве масло.



Поръсват се с чубрица и млян чер пипер. Налива се малко вода в тавичката.



Гъбките се пекат докато добият златисто-кафяв цвят.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. на една вълна сме, МАги :) и у нас днес има заявка за пълнени гъби със сирена, че предния не съм разбрала и ги напълних всичките с кайма :) Кой да предположи, че ще ги искат без месо :))
    Чудесни са твоите, ако може гарнитурата им да избера аз :))
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно сме на една вълна наистина, но в тия горещи дни са ни много любими :) И гарнитурата им не е за изпускане разбира се :)))))
      Прегръдки Пепи, приятен уикенд и на теб!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...