08 август 2013

Свински котлети с горчица

Печеното месо във фурна винаги си остава много вкусна и лесна  за приготвяне вечеря или обяд. Овкусява се, слага се на "топло" и след някой друг час е готово! Остава време за подготвянето на компанията към мръвките, а и за домакинята :):):)



Ето и накратко как може да си наготвите тази вкусотия:

Начукайте котлетите, посолете и поръсете със соев сос /може да добавите сол, ако не е достатъчна от соевия сос/. Сложете по 1кл горчица върху всяка страна на пържолата и хубаво разнесете с ръка да покрие навсякъде. Подредете ги в намаслена тава, налейте гореща вода да ги покрие на 2/3 и поръсете с олио. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в разстояние на 2 часа в загрята на 200С фурна. Накрая махнете фолиото за да се запекат.
Сервирайте котлетите със сос, задушени зеленчуци, ориз, пържени картофки или друго по ваш избор.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Ох, леле, Маги, каква е тази вкусотия!!! Изглежда така апетитно, а уж не бях гладна! Пристигам с виличката:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даже и ножче ще ти подам за удобство! Благодаря ти Канди :)

      Прегръдки, лека и прохладна вечер :)

      Изтриване
  2. Анонимен1/2/14 13:51

    Снощи бях на такива днес ще съм на агнешки ребърца по твоя рецепта братовчедке

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко тогава и благодаря за доверието :)

      Изтриване