25 август 2013

Туршийка – шаранийка

Да се подготвим за зимата - започна сезона! Наред със задължителните кисели краставички, кисело зеле и царска туршия, миналата есен си приготвих и тази шаранийка. Не бях много обнадеждена, че ще се хареса в къщи, защото е варена. Но мога с радост да кажа, че стана чудесна! Тази година отново ще си направя от нея :)


3 кг камби
2 кг моркови
2 кг зелени домати
2 глави чесън
1 връзка целина
сол, захар
оцет, олио
зърна чер пипер





Нарежете зеленчуците в дълбок съд, объркайте ги с обелените скилидки чесън. Напълнете  буркани тип омния и във всеки един сложете по 1 сл сол, 3 сл захар, 4 сл оцет, 1 сл олио и по няколко зърна чер пипер. Долейте с вода до гърлото на буркана и запечатайте. Сварете само 5 минути колкото да се вакумират капачките.

За още предложения за зимнина може да погледнете и  ТУК

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Маги, много лесно предложение и ще се възползвам!
    Благодаря ти за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина, все още не ми остава време за туршиите, но скоро и тях ги почвам :)

      Поздрави и приятна вечер!

      Изтриване