24 юли 2013

Броколи с шунка и ементал

Леките ястия са желани през лятото,  особено придружени от чаша студено бяло вино :) Това беше и идеята ми  като пазарувах. Приготвянето не отнема много време, така че ще имате време и за релакс :)

  
500гр броколи
500гр шунка /печена/
150гр ементал /за удобство слайс/
зехтин
сол, мащерка, риган


Измийте и накъсайте на розички броколите. Сварете ги на пара и след това  прехвърлете в намаслена тава, леко ги посолете. 


Добавете шунката, нарязана на тънки ивички, върху нея подредете ементала, също нарязан на тънки ивички.


Поръсете с подправките, две-три лъжици зехтин и запечете в умерена фурна. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...