24 юли 2013

Броколи с шунка и ементал

Леките ястия са желани през лятото,  особено придружени от чаша студено бяло вино :) Това беше и идеята ми  като пазарувах. Приготвянето не отнема много време, така че ще имате време и за релакс :)

  
500гр броколи
500гр шунка /печена/
150гр ементал /за удобство слайс/
зехтин
сол, мащерка, риган


Измийте и накъсайте на розички броколите. Сварете ги на пара и след това  прехвърлете в намаслена тава, леко ги посолете. 


Добавете шунката, нарязана на тънки ивички, върху нея подредете ементала, също нарязан на тънки ивички.


Поръсете с подправките, две-три лъжици зехтин и запечете в умерена фурна. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

7 коментара:

  1. Определено е чудесно ястието, Маги, много ми харесва - вкусно, лесно и така апетитно...
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам броколи и тази рецепта много ми допадна! Чудесно предложение :)
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Лети, благодаря ви, заслужава си да се опита :)

    Прекрасен летен ден ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и свежо ! Обичам броколи !
    Маги , заповядай тук :http://buonafurcettaivana.blogspot.it/2013/07/blog-post_26.html.
    и ако имаш време и желание за отговор ще бъда много благодарна !
    Хубаво лято ! Прегръдка за теб и Търновград !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Иве, ще отговоря скоро! Благодаря ти, и аз много обичам броколите, заради тях си купих преди много време поставката за варене на пара!

      Прегръдки и спокойна вечер :)

      Изтриване
  5. Аууу разкошно е!!! Просто неустоимо вкусно, Маги! Страхотна идея! Поздрави, с пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Канди, и на теб страхотна да ти е седмицата :)

      Изтриване