06 януари 2013

Яхния от забулени яйца

След тежките празнични трапези, идва ред и на нещо по-леко и постно. За любителите на бабините гозби е днешното ми предложение. А за тези, които въпреки всичко не могат да сядат на масата без мръвка, им препоръчвам да си я добавят, а не да пренебрегват ястието :))))



10 яйца
4-5 стръка зелен лук или 2 глави кромид
2 домата или 1чч доматена консерва
1/3 чч ориз
2чл червен пипер
сол, чубрица, стрък нарязана целина
2 сл брашно
3-4 сл олио
китка магданоз


Задушете нарязания лук с мазнината и чаша вода. Като омекне добавете настърганите домати, подправките и по-късно измития ориз. Долейте на части, а не наведнъж, литър гореща вода и оставете ястието да ври на тих огън 10-15 минути.
Чукнете яйцата едно по едно от ниско като не разбърквате веднага, за да се забулят. Сгъстете яхнията с размитото с малко вода брашно. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...