04 ноември 2012

Заек с доматено чеснов сос

Както се знае, заешкото месо е много полезно и диетично, особено при заболявания на храносмилателния тракт и сърдечносъдовата система. Няма да изпадам в подробности, защото материали може да си намерите в интернет колкото искате. Ще премина направо към продуктите за приготвянето на рецептата:



1 заек
700мл доматен сок
4-5сл брашно
2-3 сл олио
чесън
1сл червен пипер
сол, чубрица, чер пипер, дафинов лист
  
Заекът /ние си ги отглеждаме и теглото им е около 2-3кг, стигат и до 4кг/ се разфасова на порции, които се измиват добре и се сваряват с 1-2 чл сол. Необходими са поне 2 часа да се вари, за да не остане жилаво месото. Вместо да се свари, месото може да се опече в гювеч или тава, със сигурност ще придобие по-добър вкус :))))
В друга тенджера се сгорещява олиото, добавят се брашното и червения пипер и като се бъркат непрекъснато се налива малко от бульона. Останалият се излива на части и се разбърква от време на време. Соса трябва да стане гладък. Добавя се доматения сок и подправките. Ако има нужда се долива гореща вода. Като заври се слагат порциите месо.


Сервира се с гарнитура от задушен ориз, а може и с печени или варени зеленчуци – картофи, грах, моркови.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...