29 януари 2021

Кускус с бекон и зеленчуци



1л вода се кипва, добавя се 1чч кус кус, 1 чл олио и се вари 10 мин. Оставя се със затворен капак докато поеме цялата вода.


В голям тиган се запържва с 3сл олио 300гр бекон на лентички и 3-4сл соев сос. Добавят се 2 глави лук и 2 моркова нарязани на ивички. След 10минути се добавят 1 чушка, също нарязана на ивички, тиквичка на четвъртинки, целина, 1сл универсална подправка /или по избор/, 200мл вода. Готви се докато се изпари течността.


Кускуса се сервира в чиния, върху него се сипва плънката. По желание може да се поръси с настърган пармезан.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

3 коментара:

  1. Много обичам кускус! Благодаря за рецептата, никога не съм го пробвал в комбинация с бекон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитайте, заслужава си, и съм убедена че ще ви допадне на вкус :)

      Изтриване
    2. Страхотна рецепта! Поздрави!

      Изтриване