12 декември 2016

Вратни пържоли с лук и гъби


Вече няколко пъти приготвям тези пържолки, и то все по някакви поводи. Дойде веремето да споделя с вас рецептата за тяхното приготвяне  :)


Свински вратни пържоли /с кост или без/ - 5 броя
Кромид лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Печурки, дребни - около 150гр.
Кубче пилешки бульон
Червен пипер - 2-3сл
Соев сос - 4сл
Олио
Сол


В голям тиган се сгорещяват 2-3сл олио, добвят се ситно нарязаните лук и чесън и се запържват за кратко. Прехвърлят се в купа.
Доливат се 1-2сл олио и щом се загрее в него се запържват за 5 минути нарязаните на ивички печурки. Отцеждат се и се слагат при лука.


Пържолите се овкусяват със сол, червения пипер и соевия сос и се запичат на тигана за кратко, след което се подреждат една до друга в тава. Около тях се налива разтворения в 500мл гореща вода бульон.


Лука и гъбите се смесват и се рапределят върху месото.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и за слага в загрята на 180С фурна на средната скара. Пържолите се пекат с включен вентилатор 1 час и 50 минути, след което фолиото се маха и се запичат докато покафенеят.
Поднесох с картофено пюре, салата от червен боб с лук и кисели краставички :)




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...