23 ноември 2016

Картофки с морков и лук

Провокирана от сегашните коледни пости / които признавам си не спазвам /, си сготвих ястие с най-любимия за мен зеленчук картофа ☺ Дори и  да не спазвате този режим,  може да поднесете тази запеканка и като гарнитура, а как им отива и биричка 👌👌👌 



Сварих четири картофа и един морков в подсолена вода. След това ги обелих и нарязах на колелца, прехвърлих в намаслен керамичен съд. Добавих една малка глава кромид лук, която предварително нарязах и притрих с малко сол, и малко нарязан на кубчета кашкавал. Поръсих 2 сл олио и обърках внимателно, да не се раздробят много. Сложих в студена фурна и пекох на 180С докато леко се запекат - около 30 минути общо. След това ги залях с едно разбито яйце, смесено с 2 сл олио. Пекох още десетина минути докато хванат загар.

Това е, остава само вие да решите  каква  компания ще им осигурите - печено месце, наденички, или студена бира 😊😊😊 

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...