Бях приятно изненадана, когато с мен се свърза Гери от " Мус от краски и мечти", с покана да участвам в трети брой на първото кулинарно интернет списание So into FOOD. Изобщо не се замислих и веднага се съгласих! След като разгледате и другите му броеве, ще разберете колко е интересно и полезно за всички!
Една от рецептите, публикувани в този пролетен брой е за тези шницели - пригответе си задължително и сосчето към тях, ще останете очаовани от комбинацията на вкусове!
Продукти за 10 броя:
300гр спанак, изчистен
200гр коприва, изчистена
100гр счукан сухар
250гр печурки
2сл гъсто кисело мляко
50гр едро настърган кашкавал
по два стръка пресни мащерка и копър
олио за пържене
За панировката:
1 яйце
6сл брашно
около 100мл вода
Яйцето се разбива, добавя се водата и брашното и се разбъркват докато сместа стане хомогенна.
Гъбите се нарязват и задушават с 1сл олио, щипка сол и чесън на прах. Спанака и копривата се блашншират поотделно в подсолена вода, отцеждат се и се нарязват. Прехвърлят се в голяма купа и заедно с гъбите, сухара, млякото, кашкавала и подправките се объркват добре.
Сместа се оставя да престои за час, след което от нея се оформят кюфтенца, потапят се в панировката и се изпържват в сгорещеното олио. Отцеждат се върху листа кухненска ролка.
Поднасят се самостоятено като порция с млечно-орехов сос, приготвен от:
100гр кисело мляко, 100гр майонеза, 4сл млени орехи, 1/4чл счукан чесън и две клонки нарязан на ситно пресен копър.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
без гъбките дали ще се получи?
ОтговорИзтриванеНе съм пробвала, но може да пробвате да замените гъбките с кайма. Споделете резултата след това :)
Изтриване