25 април 2015

Салата-предястие с меден дресинг


Отново Лидъл е на трапезата ни, този път под формата на предястие-салата :)


Бъркам в кошницата-подарък и си вземам патладжан, две чушки, две-три доматки, три морковчета... и за разнообразие се снабдявам с две млади тиквички и две твърдо сварени яйца. 


Патладжана и тиквичките нарязвам на кръгчета заедно с кората / патладжана осолявам и оставям да си пусне горчивината поне за половин час/. Чушките почиствам от дръжките и семките, нарязвам на едро. Намазвам си с олио и изпичам на загрят грил тиган или скара.
Морковите почиствам, нарязвам на кръгчета и задушавам с 1-2 сл олио, малко вода и 1сл балсамов оцет. Необходими са само 5 минутки.

Прехвърлям ги в купа и към тях добавям нарязаните на едро тиквички и патладжан, а чушките -  на ивички. Обърквам ги да се смесят и разпределям в чиниите за сервиране. Слагам и нарязаните на резени домати и яйца.

Приготвям си дресинга - смесвам в сосиера 1чл сол, 1чл олио, 2чл оцет, 1чл течен мед, счукана на ситно скилидка чесън и нарязано клонче копър/ или магданоз ако харесвате повече/. Бъркам докато се стопят всички подправки и на тънка струйка поливам салатките.

Може да добавите и маслини, много си подхождат :)))) 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар