17 юни 2011

Тиквички бюрек

Ще ви споделя приготвянето на тази рецепта по моя начин. Може някои да им викат панирани, но както и да им е името все са хубави :)



Измивам тиквичките, срязвам ги напречно на две половини, и после всяка нарязвам на парчета с дебелина около половин сантиметър. Бланширам за минута - две във вряща подсолена вода и отцеждам в гевгир.





 После слепвам половините две по две със смес от меко сирене /тип дунавия/, нарязан пресен копър и пресован чесън. Панирам ги в брашно, после в яйце и се изпържвам в сгорещена мазнина. Задължително отцеждам на кухненска ролка, защото при паниране, продуктите стават много мазни и тежки за стомаха. 



Може да се сервират като предястие, мезе и дори като гарнитура на печени меса. 



Полети с млечен сос на мен са ми най-вкусни! Ами, това е, добър апетит :)))

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...