17 юни 2011

Тиквички бюрек

Ще ви споделя приготвянето на тази рецепта по моя начин. Може някои да им викат панирани, но както и да им е името все са хубави :)



Измивам тиквичките, срязвам ги напречно на две половини, и после всяка нарязвам на парчета с дебелина около половин сантиметър. Бланширам за минута - две във вряща подсолена вода и отцеждам в гевгир.





 После слепвам половините две по две със смес от меко сирене /тип дунавия/, нарязан пресен копър и пресован чесън. Панирам ги в брашно, после в яйце и се изпържвам в сгорещена мазнина. Задължително отцеждам на кухненска ролка, защото при паниране, продуктите стават много мазни и тежки за стомаха. 



Може да се сервират като предястие, мезе и дори като гарнитура на печени меса. 



Полети с млечен сос на мен са ми най-вкусни! Ами, това е, добър апетит :)))

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

8 коментара:

  1. Много вкусен бюрек,трябва и аз да направя,благодаря за рецептата и снимките,Маги!

    ОтговорИзтриване
  2. Да вкусно е, много бързо го излапаха у дома. Както имам тиквички мога пак да направя днес, но ще смеся сиренето с подправки този път. Благодаря ти :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7 юли 2012 г., 9:24

    Сосът какъв е?

    Димо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сосът го приготвям от разбито кисело мляко, добавям сол и счукан чесън по вкус, малко олио и ситно нарязан копър. Подхожда и на други печени зеленчуци.

      Благодаря Димо :)

      Изтриване
  4. Анонимен7 юли 2012 г., 11:51

    Рецептата е много хубава,аз ще споделя с Вас,че вместо с тиквички става и с патладжан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е, който обича патладжани може и тях да ги приготви по този начин, и сосчето е супер подходящо :)))

      Изтриване
  5. Вълшебна , вълшебна рецепта! Как не съм се сетила за този начин на приготвяне, още не проумявам:) Много благодаря! Два дена подред ги приготвям така, даже децата са във възторг, като се има предвид,че изобщо не обичат тиквички!:)Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам че сте я харесали :))) Мога да предложа и варианта на Gloxy-Floxy - http://kaleidoskopche.blogspot.com/2012/07/blog-post_08.html - вместо сирене да сложите кашкавал, мисля че си заслужава да се опита!

      Хубав слънчев летен ден от мен :)))

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...