01 май 2011

Ястие от кайма и патладжан

Ровейки се в интернет пространството в търсене на рецепта, в която да има патладжани, се натъкнах на нещо интересно. То е нещо като мусака, която не се пече, но заливката е просто млечен сос. В къщи го приготвих за вечеря, но може да се хапва и като мезе към ракия или водка :)))))



Ето продуктите:
3 печени патладжана, 250гр кайма, 2 глави лук
 пресовани 2-3 скилидки чесън, чубрица, чер пипер, риган, сол

За млечния сос:
 200гр кисело мляко, сол, 2 пресовани скилидки чесън

В тиган се задушават нарязания лук, каймата и подправките с малко вода за около 10 минути. Патладжаните се обелват, намачкват и овкусяват със сол.



 Разстилат се в плитка чиния, а върху тях се разпределя каймяната смес. 



Отгоре се полива с млечния сос и се поръсва с нарязан пресен магданоз.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Пробвахме и това,Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието Мария, предполагам че ви е харесало това ястие :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...