17 април 2016

Мариновано свинско месо на скара

Печеното на скара месо си остава най-вкусната бързо приготвена храна за мен. Важно е месото да се маринова предварително, и по възможност да престои някой друг час в хладилника. Подходяща гарнитура са пресни и печени зеленчуци, а може и сос. Замесете си и питка....



С любезното съдействие на BILLA България и техните подаръци, приготвих една уникална вечеря за моето семейство! 



Около 700гр свински вратни пържоли
500гр свински ребра, нарязани

Количествата месо се разделят на две и овкусяват с различни маринати.

За вариант първи се използват 4сл сос Терияки, 2сл лимонов сок, 1сл зехтин, 1/4чл млян чер пипер и листенца лимонена мащерка.


Във втория вариант порциите се овкусяват с 2чл Средиземноморска горчица, 2чл червен пипер, 1/2чл джинджифил на прах, 2чл балсамов оцет, 2сл зехтин, щипка сух риган и листенца лимонена мащерка. Оставят се в хладилник за няколко часа, след което изпичат на загрят грил тиган.




Идеалната според мен компания на печеното месо са зеленчуците, по-точно печените на скара или грил тиган. Предложението ми е:

Гарнитура от гриловани зеленчуци


2 малки тиквички
3 моркова
2 глави кромид лук
2 чушки
сол, олио



Морковите се почистват, нарязват на надлъжни ленти с дебелина около 3-4мм, бланшират се за 3 минути в подсолена вода. Тиквичките и лука се нарязват на дебели шайби, а почистените от дръжката и семената чушки – на широки ивици. Зеленчуците се посоляват и поръсват с няколко лъжици олио, изпичат се от двете страни на загрята скара.




Благодарности на верига магазини BILLA България, и на Ивиана Гичева, с която поддържахме контакти!

Още вкусни идеи и предложения може да намерите на страниците на списание „BILLA Кулинариум“, което може да закупите от техните магазини!


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...