Още една рецепта, създадена благодарение на предизвикателството на BILLA Bulgaria, и техните подаръци. Ние го хапнахме като предястие...
5 броя кромид лук
около 300гр тънка наденица
150гр тънко нарязани ленти бекон
5сл сос Терияки
Наденицата се изпича, охлажда и нарязва на малки колелца.
На всяка глава лук се отрязват двата края и след това се обелват. Издълбава се сърцевината им /може да я използвате за сос или друго/, като най-лесно това става с инструмента за изтърбушване на чушки. Получения отвор се запълва плътно с парченцата наденица.
След това лукът се завива с лентите бекон и се запича от всички страни на загрят грил тиган или скара.
Прехвърля се в тавичка, посредством четка се намазва от всички страни със сос Терияки. На дъното на тавичката се налива малко вода и лукът се запича в загрята фурна на 180С за 30 минути.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Страхотно, браво за продуктите, рецептата и вдъхновението! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, добра комбинация се получи, а соса е невероятен!
ИзтриванеПоздрави, Маги