22 март 2015

Пиле с ананас

Страхотна комбинация на пилешко месо с южен плод, и в добавка ризото....мммм. 
Предлагам ви лесно за приготвяне и интересно на вкус ястие!


Продукти:

около 1 кг пилешко филе
4 чл тъмен соев сос
1/4 чл джинджифил на прах
1 чл сол
6 чл натурално царевично нишесте
4-5 сл олио
1 кутия  компот от ананас 
4 чл балсамов оцет
2чл захар


Приготвяне:

Месото се нарязва на малки парчета, поставя се в купа. Към него се добавят соевия сос, джинджифила, солта, нишестето и около 100 мл сок от компота. Обърква се и се оставя в хладилник за около час. След това се запържва в загрятото олио на силен огън приблизително 20 минути. Прехвърля се в чиния и се оставя на страни.


В същия тиган се слагат кубчетата ананас и захарта, задушават се като се разбърква често, добавя се останалия сок от компота. Оставят се на тих огън за кратко, или ако искате да има малко сос - докато изври течността. Сваля се от котлона и се захлупва с капак до сервирането.


Четох в Интернет как се приготвя ризото, харесах си този начин, получи се страхотно ястие /или поне на нас ни допадна /. Много добре се допълни по вкус с пилето и ананаса!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

14 март 2015

Бърза вечеря - втора идея






Можете да си приготвите този апетитен аламинут само от ТРИ на брой продукта: кренвирши, кашкавал и яйца. Как да стигнете до вкусния му край?

 Ето как – купувате си няколко кренвирша, обелвате и срязвате напречно на две, а всяка част разполовявате по дължина. Правите така с всички кренвирши и подреждате един до друг в намазнена тава. Върху тях слагате тънък резен кашкавал и поръсвате с млян чер пипер и чубрица / може да замените с други /. Запичате ги леко в умерена фурна и след това чуквате няколко яйца отгоре им. Връщате обратно докато се втвърдят яйцата.


Това е всичко – отива в раздел Бързо, Лесно, Вкусно :)))))




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

02 март 2015

Свинско месо с гювеч в Крок-Пот

Това вкусно ястие си приготвих в любимият уред Крок - Пот, който ми е много верен помощник в кухнята! Слагам продуктите в него и мога да върша други неща - да отида на разходка, да почивам, дори и на работа - като се прибера вечерята ми е готова :))))
В рецептата съм съчетала нашенския гювеч с модерния джинджифил и се получи интересна комбинация. Може да се убедите и сами в това!



800гр свинско месо от плешка
3 моркова
2 глави кромид лук
5 броя печурки
2 стръка целина
500гр гювеч от буркан
китка магданоз
3сл от подправка всичко по едно
4сл олио

5сл брашно
3чл червен пипер
1/2чл къри
1/4чл джинджифил на прах

300мл вода

Месото нарязах на парчета и овалях в смесените сухи подправки - за удобство направих това в найлоново пликче. Разтръсках добре за да се разпредели по всички парчета. Прехвърлих в Крок - Пота, на който намаслих стените предварително.


Нарязах на едро лука, моркова, целината и гъбите, добавих ги към месото. Нарязах магданоза и смесих с гювеча и подправката , сложих ги също в уреда. Налях водата и разбърках добре.


Включих  Крок - Пот на II степен Hight  и готвих ястието 4 часа.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...