23 март 2014

Гарнитура от печени зеленчуци - вариант 2

Използвах така приготвените зеленчуци за гарнитура, но след като месното свърши първо, си ги хапнах ей така, като постно ястие :)


3 картофа
4 чушки / 3 зелени + 1 червена /
100гр грах
2 моркова
2 глави лук
млян чер пипер, сух кориандър
олио, магданоз



Морковите и лука се нарязват на едро и се задушават с 1сл олио и чаша вода за около 5-7 минути. Прехвърлят се в тава.


Към тях се добавят обелените и  нарязани на кубчета картофи, нарязаните на едри парчета чушки, граха и подправките. Налива се около 100мл топла вода,  и се пекат в загрята фурна на 200С за приблизително 30-40 минути.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

21 март 2014

Ярешко/Агнешко месо със сос в Крок-Пот

Поредната вкусотийка, която готвя в Крок Пот :) Кой не обича мързеливото готвене, а така добре се получава накрая резултата...
  



1-1,2кг ярешко/агнешко месо
2 броя дафинов лист
1 брой бахар
3 сл олио

за пастата:
4сл брашно
2сл червен пипер
1чл чубрица
½чл чесън гранули/2 скилидки счукани/
1чл джоджен сух стрит
1сл девесил, сух стрит
1сл соев сос
1/3чл млян чер пипер
1чл захар
около 100мл вода

Продуктите за пастата се смесват много хубаво, може да се добави още вода – трябва да се получи рядка каша.


Порциите месо  се посоляват и се овалват от всички страни в пастата. Подреждат се в Крок Пот, поръсват се с олиото, слагат се дафиновите листа и бахара и се налива 100мл вода.
Уреда се включва на II степен Hight за 4 часа.



Готово месото се сервира с гарнитура от печени зеленчуци.  


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

16 март 2014

Архив анкета - Какво правите със старите си дрехи?

*Тринадесета анкета*  

  

Какво правите със старите си дрехи?


                                         Държа си ги                   5 гласа    38%
                                         Изхвърлям ги                4 гласа     15%
                                         Подарявам ги                6 гласа    46%
                                         Продавам ги                  0 гласа      0%
                                         
                                               

Приключила на 15.03.2014г.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

14 март 2014

Млечна баница с ябълки

Моя вариация на добре познатия сладкиш, с добавка на плодове и орехи в три стъпки :)




1.
150гр фини кори за баница
30гр краве масло
Тавата са сладкиша се намазва с краве масло. В нея се натрошават корите, като помежду им и най-отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се докато покафенеят.


2.
150гр захар
70мл вода
500гр обелени и нарязани на малки парченца ябълки
5чл счукани орехови ядки
няколко капки есенция / бутер ванилова на Д-р Йоткер ползвах аз /
Водата, захарта и ябълките се слагат в тенджерка и се варят 15-20 минути. Свалят се от огъня и към тях се добавят орехите и есенцията. Разбъркват се хубаво и се разпределят върху корите.


3.
300мл прясно мляко
2 яйца
4сл захар
1 ванилия
Продуктите се разбъркват и с получената смес се залива сладкиша. Слага се в студена фурна и се пече на 180С приблизително 30-40 минути.



Поднася се студен и поръсен с пудра захар.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

06 март 2014

Маринована сьомга на тиган

Това ми е първият опит да сготвя сьомга, останах доволна,  а и не само аз :) Убедих се, че тази риба наистина е необикновена, има много хубав и различен вкус, в сравнение с други. Получи се страхотна вечеря! Идеята взех от тук



1кг филе сьомга / може и котлети/

За маринатата:
сока на 1 лимон
настърганата кора  на лимона
сол
млян чер пипер
няколко лъжици мазнина

Измих добре рибата, посолих, поръсих с чер пипер, лимонов сок и кората на лимона. Оставих на хладно да се маринова за около 10 минути. След това в тефлонов тиган загрях малко мазнина и сложих филето да се запечата от двете страни.



Излях в тигана сока от марината, похлупих с капак  и оставих да се  задушава на слаб огън за 5 минути.




Поднесох с печени картофи и задушени на пара броколи, карфиол, грах и морков.

Благодарности Ренка, чудесен подарък ми направи!!!

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

04 март 2014

Свински гърди с кисело зеле в Крок Пот

Все още сме в сезона на киселото зеле. Снабдих се с хубави и крехки свински гърди и ги сготвих заедно със зеленцето в любимият уред. Както винаги става много вкусно! Бързам да споделя с вас как приготвих ястието :)


800гр свински гърди
1 малка кисела зелка
2сл червен пипер
4-5сл олио

Месото нарязвате на едри парчета, запичате в горещ тиган без мазнина докато побелее. Изваждате го.


В същия тиган запържвате нарязаното зеле с олиото и червения пипер за 10 минути, след това прехвърляте в Крок Пот. Добавяте и месото, като поставите порциите в малки вдлъбнатини. Не добавяте никаква течност, зелето ще си пусне достатъчно.


По желание поръсете с млян чер пипер. Включете уреда на I степен за 7 часа или 
на II за 3 часа.


След това запечете във фурната в тава, или направо в керамичния съд на Крок Пот / той е топъл така че загрейте леко фурната предварително и в двата варианта /.


Насладете се на ястието с чаша червено вино :)


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...