23 ноември 2013

Биг Маги сандвич

Всъщност сандвич не е точната дума за това "ястие". Подходящ за закуска, обяд или вечеря, сандвича е доста засищащ. Приготвянето му отнема около 30 минути, така че се нарежда и в раздел Аламинути!


Продукти за 2 порции:
2 филии ръчен/домашен хляб
2 яйца
2 кръгчета колбас Хамбурски /Камчия, Телешки или друг подобен/
400мл сос Бешамел /може и друг бял сос/
сол, млян чер пипер, червен пипер
пресен магданоз
олио за пържене

Използвах домашен хляб по тази рецепта  - отрязва се дебела филия. Затова препоръчвам ако не си месите хляб да си купите такъв ръчен - има ги вече в изобилие по магазините.

Препичате от двете страни филиите на тостер /парти грил/, поставяте ги в чините за сервиране и разпределяте соса върху тях.


Колбаса изпържвате от двете страни в сгорещено олио и слагате по едно парче
 върху всяка филия.


В същата мазнина чуквате яйцата едно до друго и изпържвате на очи, после ги поставяте
 върху саламите.



 Поръсвате сандвичите с подправките и ситно нарязан магданоз.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

16 ноември 2013

Кюфтета по чирпански в Крок-Пот

С удоволствие ви представям този чудесен уред за бавно готвене Crock-Pot! Много удобно, много вкусно, много икономично! Спестява време, а това е важно за днешния забързан живот. Да не забравяме и че вкусната храна се готви бавно :)


При първия ми опит да опека ярешко месо в Crock-Pot, соса остана рядък, но за компенсация стана вкусен! Няма да пиша рецепта сега за това / по-нататък ще е, защото ще търпи промяна /, а само снимка ще покажа:


Вторият ми опит бе успешен и с удоволствие ще го споделя. Популярно ястие, но все не намирах време да споделя тук рецептата му. Ето че сега вече имам и два начина на приготвянето му :)


Продукти:
1 глава лук
1 морков
500гр картофи
2 червени чушки
300мл доматен сок
1чл червен пипер
сол колкото прецените, защото готовата кайма е осолена
магданоз, целина
щипка чубрица
3-4 сл олио
600мл вода

Нарязвате на дребно лука и моркова,  слагате ги  в Crock-Pot. Към тях добавяте и доматения сок, подправките, водата и разбъркайте за да се смеси добре. Уреда включете за 6 часа на I степен Low.


Продукти за кюфтетата:
700гр кайма смес
1/2 глава кромид лук
щипка чубрица, млян чер пипер

На втория час се добавете оформените на топки кюфтета, оваляни в брашно, заедно с нарязаните на едро чушки и на кубчета картофите, размитите с вода 2-3сл брашно. Долейте още 100мл топла вода. Внимателно разбъркайте и оставете да се готви. 
Не съм дозапичала ястието в обикновена фурна, но ако искате може да го направите. Затоплете фурната предварително и поставете САМО керамичния съд в нея.



Приготвяне в традиционна тенджера

Нарязвате лука и моркова, задушавате с малко олио, червен пипер и вода. След като омекнат добавяте доматения сок, подправките и доливате гореща вода. Слагате оформените на топки кюфтета, оваляни предварително в брашно. След 20 минути слагате картофите на кубчета и едро нарязаните чушки. Ако има нужда се налива още гореща вода, в зависимост колко сос искате да има. Когато всички продукти за готови / приблизително след 10 минути / сгъстявате с размито брашно.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!