25 август 2013

Туршийка – шаранийка

Да се подготвим за зимата - започна сезона! Наред със задължителните кисели краставички, кисело зеле и царска туршия, миналата есен си приготвих и тази шаранийка. Не бях много обнадеждена, че ще се хареса в къщи, защото е варена. Но мога с радост да кажа, че стана чудесна! Тази година отново ще си направя от нея :)


3 кг камби
2 кг моркови
2 кг зелени домати
2 глави чесън
1 връзка целина
сол, захар
оцет, олио
зърна чер пипер





Нарежете зеленчуците в дълбок съд, объркайте ги с обелените скилидки чесън. Напълнете  буркани тип омния и във всеки един сложете по 1 сл сол, 3 сл захар, 4 сл оцет, 1 сл олио и по няколко зърна чер пипер. Долейте с вода до гърлото на буркана и запечатайте. Сварете само 5 минути колкото да се вакумират капачките.

За още предложения за зимнина може да погледнете и  ТУК

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

08 август 2013

Свински котлети с горчица

Печеното месо във фурна винаги си остава много вкусна и лесна  за приготвяне вечеря или обяд. Овкусява се, слага се на "топло" и след някой друг час е готово! Остава време за подготвянето на компанията към мръвките, а и за домакинята :):):)



Ето и накратко как може да си наготвите тази вкусотия:

Начукайте котлетите, посолете и поръсете със соев сос /може да добавите сол, ако не е достатъчна от соевия сос/. Сложете по 1кл горчица върху всяка страна на пържолата и хубаво разнесете с ръка да покрие навсякъде. Подредете ги в намаслена тава, налейте гореща вода да ги покрие на 2/3 и поръсете с олио. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в разстояние на 2 часа в загрята на 200С фурна. Накрая махнете фолиото за да се запекат.
Сервирайте котлетите със сос, задушени зеленчуци, ориз, пържени картофки или друго по ваш избор.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!