29 юли 2013

Зеленчуков огретен

Зеленчуковите ястия могат да бъдат най-разнообразни, в зависимост от продуктите който се използват за тях. Комбинацията в този случай е получена от налични зеленчуци, добра е :) Може да замените зелената чушка с червена /просто аз харесвам повече зелените/. Хубавото на този огретен, е че не ангажира с бъркане и стоене до печката, а през лятото това е много неприятно :))) Опитайте, вкусен е!



 5 картофа
1 тиквичка
1 зелена чушка
2 глави лук
50гр сирене
100гр пушен кашкавал
магданоз, копър, сол, чубрица


Тиквичката и обелените картофи нарежете на малки кубчета, а чушката и лука на ивици. Прехвърлете в тава и добавете натрошеното сирене, подправките и налейте чаша гореща вода. 



Печете в загрята фурна на 200С за около 40 минути, след което отгоре настържете кашкавала и допечете докато се стопи.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

24 юли 2013

Броколи с шунка и ементал

Леките ястия са желани през лятото,  особено придружени от чаша студено бяло вино :) Това беше и идеята ми  като пазарувах. Приготвянето не отнема много време, така че ще имате време и за релакс :)

  
500гр броколи
500гр шунка /печена/
150гр ементал /за удобство слайс/
зехтин
сол, мащерка, риган


Измийте и накъсайте на розички броколите. Сварете ги на пара и след това  прехвърлете в намаслена тава, леко ги посолете. 


Добавете шунката, нарязана на тънки ивички, върху нея подредете ементала, също нарязан на тънки ивички.


Поръсете с подправките, две-три лъжици зехтин и запечете в умерена фурна. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...