12 февруари 2010

Печени зеленчуци с китайски вкус

Здравословно и вкусно ястие, идеята за което взех от www.culinotests.fr.



1 тиквичка, 1 морков и 1 чушка се измиват и нарязват на ивички,
а 1 глава лук - на полумесеци.





Смесват се и се овкусяват със сол, бял пипер, Уни /соев/ сос и зехтин. Объркват се добре и се изсипват в тавичка, пекат се на 180С за около час.



Може да се използват като гарнитура, или салата - сервирани върху листа зелена салата, с паста или спагети.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Телешки кюфтенца с грах и картофи



Продукти:
500гр овкусена по желание телешка кайма
2 картофа
500гр консервиран грах
1 глава лук
1 морков
2 домата или 1ч консерва
2-3сл брашно
сол, 2чл червен пипер
чубрица, целина


Начин на приготвяне:

От каймата се приготвят кюфтенца с големината на голям орех, нареждат се в тава, налива се малко вода и се пекат до готовност. Нарязаните лук и морков се задушават в малко мазнина и вода. След като омекнат се добавят червения пипер, настъргания домат и се доливат около 3-4 чаши вода. После се прибавят нарязаните на кубчета картофи и подправките, а след това и граха. Брашното се размива с малко вода и се изсипва с разбъркване. Към вече готовото ястие се прибавят кюфтенцата, без много да се бъркат, защото телешката кайма е по-ронлива. Поръсва се с нарязан магданоз.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Печени картофи с подправки



Случайно попаднах в един блог, и намерих тези две идеи за приготвяне на картофки. Получава се страхотна гарнитура, а и също така стават за идеална компания на студена биричка  :)

Продукти:
3 бр. картофи
сол
1 с.л. червен пипер
2-3 с.л. зехтин

Картофите се обелват и нарязват на пръчици. Посоляват се със сол и червен пипер, поръсват се със зехтин и се разбъркват добре с ръце. Слагат се разстлани в тавичка с хартия за печене на дъното.




Пекат се в загрята фурна на 180 С с вентилатор, на средната скара, за около 20 минути.



Може да се добавят и други подправки по избор.

Друго, което видях в този блог са пържени картофки, но направени с различни форми.Слагат се във фритюрника нанизвани на шишове:







Източник:  www.culinotests.fr

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Салата от печени чушки

Една супер бърза, лесна и икономичка салатка, подходяща са всеки сезон!



Чушките се обелват и нарязват на на много ситни парчета, овкусяват се със сол и оцет и се изсипват в салатена чиния. Отгоре се настъргва на ситно ренде сирене и се поръсва със зехтин. Ако желаете, можете да добавите към чушките пресован чесън, или нарязан на много ситно лук. Украсява се по желание с клонка магданоз или маслини.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...